4 lucruri pe care le poţi face când nu ai un loc de muncă

Dacă te-a prins iarna fără job, probabil ai realizat că acest anotimp nu este unul perfect pentru a-ţi găsi de lucru. Majoritatea firmelor au alte preocupări în această perioadă, iar frigul de afară te îndeamnă să stai în casă la căldură şi să te uiți toată ziua la seriale, pe Facebook, sau să desfăşori orice altă activitate care nu presupune că tu să încerci din toate puterile să găseşti un loc de muncă.

Caută alte oportunităţi din care poţi câştiga ceva bani

Poate că acum e momentul să începi să lucrezi pe cont propriu sau să vinzi ceva obiecte de care nu mai ai nevoie. În cazul în care eşti pasionat de internet, ai talent la scris şi crezi că ai ceva de spus celorlalţi, poate e momentul să începi un blog. Orice ai alege, încearcă să vezi imaginea de ansamblu şi fii creativ.

Networking profesional

Niciodată nu e prea târziu să faci ceea ce trebuia să faci din prima zi în care te-ai angajat. Internetul îţi oferă o mulţime de posibilităţi. Caută pe LinkedIn sau Facebook persoane care practică acelaşi job ca şi tine. Încearcă să discuţi cu ele şi să le ceri un sfat. Poate că nu toată lumea o să vrea să te ajute, dar cu siguranţă vei avea şi ceva succes.

Ajută-i pe cei din jurul tău

Acum că tot ai ceva timp liber, ai putea să îi ajuţi puţin pe cei din jurul tău. Nu se ştie niciodată de unde sare iepurele şi, în plus, te va face să te simti bine faptul ca îţi ajuţi prietenii sau rudele.

Îmbunătăţeşte-ţi imaginea

Acum că eşti în căutarea unui nou job, foloseşte timpul liber în avantajul tău şi încearcă să faci câteva schimbări pozitive. Nu ar strica să îţi revizuieşti CV-ul, să-ţi creezi un profil de LinkedIn (dacă nu ai), să înveţi ceva, să citeşti o carte, etc. De obicei avem tendinţa să punem proiectele de dezvoltare personală pe planul secund din cauza faptului că suntem mereu ocupaţi cu munca şi restul lucrurilor.

Adevărul este că TU trebuie să contezi mai mult decât celelalte lucruri, iar acum că ai ceva timp pentru tine, îţi poţi îmbunătăţi imaginea profesională şi creşte încrederea în sine în acelaşi timp.

Elaborat

Vitali Procop/ Ovidiu Anemtoaicei

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting