Ce te motiveaza sa te angajezi?

art 5Fiecare dintre noi, in momentul in care accepta sa ocupe un loc de munca are definite in minte, intr-o mai mica sau mai mare masura, motivele pentru care va presta acea munca.

Am intalnit persoane care pun pe primul plan beneficiile salariale, altii prefera un mediu de lucru placut, un colectiv tanar, oportunitatile de promovare, recunoasterea profesionala si lista poate continua.

Un criteriu extrem de important pentru a face posibila angajarea si implicit performanta in domeniul respectiv, este MOTIVATIA pe care un candidat o are pentru munca in general, pentru un job anume si/sau o anumita organizatie/companie.
In procesul de selectie, motivatia cantareste la fel de mult ca si experienta specifica pe care o ai. Practic, vorbim despre energia cu care te implici in activitatea pe care o vei desfasura, placerea, bucuria pe care le ai sau nu.

Alegandu-ti activitatea care te pasioneaza te asiguri de succesul tau profesional  si personal.
Un angajator doreste sa vada in tine o puternica motivatie intrinseca, motivatie care vine din interior. Realitatea este ca extrem de multi profesionisti sunt motivati de recompense exterioare. Si asta se reflecta in nivelul de performanta pe care il ating.

Pe tine ce anume te motiveaza ?

Pentru a afla care este activitatea care te motiveaza intrinsec, iti propun un exercitiu simplu. Raspunde sincer la intrebarea: «Care este activitatea pe care o fac cu placere si sunt dispus/a sa o fac chiar daca nu sunt platit/a?»

Descoperirea adevaratei vocatii este procesul al carui rezultat iti permite sa fii cine esti cu adevarat, sa faci ceea ce iti place si te pasioneaza…iar asta da sens profund vietii.

Pentru identificarea adevaratei vocatii,  este util sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

  1. Care este scopul tau in viata?
  2. Care sunt valorile tale?
  3. Care sunt motivatiile si interesele tale?
  4. Ce cunostinte, aptitudini si abilitati ai?
  5. Ce experinta ai dobandit pana in prezent?
  6. Care este obiectivul tau in cariera?
  7. Care este mediul de lucru ideal pentru tine?

Nu in ultimul rand, dupa ce ai raspuns la intrebarile de mai sus este important sa te gandesti daca perspectiva pe care o ai asupra procesului este una realista, dupa care realizeaza un plan de actiune in care sa-ti stabilesti care vor fi urmatorii pasi pentru cariera ta si cand anume ii vei pune in aplicare!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting