Ce trebuie să faci pentru a obţine cât mai rapid o promovare?

Unele dintre condiţiile esenţiale care trebuie îndeplinite pentru ca un angajat să fie remarcat de către şefii săi şi să obţină, în cel mai scurt timp, o promovare sunt stabilirea unor obiective concrete pe care să le urmeze pe parcursul carierei, atitudinea dinamică, buna interacţiune cu superiorii şi cu membrii echipei din care face parte şi capacitatea de a-şi promova cât mai bine munca.

Stabilirea unor obiective încă de la începutul carierei este benefică pentru persoanele care vor să obţină rapid promovări la locul de muncă. Un angajat trebuie să îşi facă un plan realist, în funcţie de tipul de organizaţie în cadrul căreia lucrează şi de echipa din care face parte. Un astfel de plan trebuie să cuprindă perioadele de timp pe care el este dispus să le petreacă în cadrul fiecăriei funcţii, el îl va motiva pe angajat pentru a da un randament cât mai mare în cadrul fiecărui post şi, în final, îl va face să fie remarcat de către şefi.

O atitudine deschisă este şi ea importantă în cazul în care vrei să fii promovat cât mai repede. Este esenţial ca o persoană să se întâlnească des atât cu colegii săi, cât şi cu şefii săi, şi să încerce să le obţină încrederea. Toate acestea îi cresc şansele de a fi propus pentru o promovare.

Un alt element cheie pentru obţinerea unei avansări este şi acela ca un angajat să ştie să se promoveze cât mai bine. El trebuie să le comunice celor din jur performanţele pe care le obţine pentru a putea fi remarcat rapid de către superiori.

O persoană care îşi doreşte să obţină o promovare trebuie să încerce să îşi depăşească atribuţiile pe care le are în mod normal de îndeplinit.

Unul din cele mai bune momente în care un angajat poate să le demostreze superiorilor săi că are capacitatea de a duce la bun sfârşit sarcini mai complexe şi de a le demonstra că merită să fie promovat este acela de a avea disponibilitatea de a prelua câteva dintre sarcinile şefului atunci când acesta se află într+o perioadă mai încărcată sau în timpul concediului.

Angajatorii apreciază membrii unei echipe care dau dovadă de iniţiativă şi care vin cu idei concrete de îmbunătăţire a modului de lucru sau de creştere a veniturilor companiei.

Cei care vor să obţină cât mai rapid o promovare în cadrul companiei pentru care lucrează trebuie să acorde, de asemenea, atenţie ţinutei lor şi modului în care se adresează persoanelor din jur. Specialiştii le recomandă să se îmbrace corespunzător postului pe care vor să îl obţină şi să aibă un comportament decent atât în cadrul întâlnirilor informale cu ceilalţi membrii ai echipei, cât şi cu şefii lor, fie că este vorba despre petreceri organizate cu diferite ocazii, ieşiri alături de colegi în pauza de masă sau team building-uri organizate de către reprezentanţii companiei. Este importat, de asemenea, ca ei să îşi exprime cu diplomaţie punctele de vedere.

Atitudinea dinamică şi motivaţia personală a unui angajat îl pot ajuta şi ele să fie promovat cât mai rapid în cadrul unei companii.

Specialiştii în domeniu consideră că este important şi ca un angajat să aducă un plus-valoare constant pentru a putea fi remarcat de către şefi. Dacă eşti un angajat care ajută compania să crească, de exemplu, prin idei inovatoare, dar realiste, efort susţinut şi realizarea targeturilor, şansele tale de promovare sunt mult mai mari decât dacă ai o performanţă medie şi conformistă.

Un angajat trebuie să încerce să îşi uimească şefii cu progresele sale şi să îi demonstreze adevăratul potenţial dacă vrea ca acesta să fie dispus să îl susţină şi să îl propună pentru o promovare.

Un alt element cheie în obţinerea unei avansări este şi acela ca o persoană să fie dispusă să îşi ajute colegii de echipă şi să îi placă să lucreze alături de aceştia în realizarea diferitelor proiecte. Dacă eşti un taciturn care preferă să lucreze singur, şansele să fii promovat scad şi se alege deseori varianta unui bonus sau un alt beneficiu pentru a te motiva pe termen lung.

Nu toţi angajaţii se pot bucura însă de obţinerea unei promovări. Multe companii aflate în expansiune pot oferi astfel de oportunităţi, altele care poate trec printr-o perioada dificilă nu prea pot oferi posibilităţi de avansare. Există şi companii în care şefii preferă să angajeze persoane noi în detrimentul promovării unor angajaţi.

Şi postul pe care îl deţine o persoană în cadrul unei companii este important în momentul în care aceasta încearcă să obţină o avansare. Există anumite posturi, mai ales cele aflate sus în ierarhia unei companii, care nu prezintă oportunităţi de promovare sau în cazul cărora nu se poate vorbi este o promovare rapidă.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting