Competente cerute de angajatori

art 4Atât ca viitor angajat, cât și ca angajator, cerințele și așteptările diferă în funcție de postul vizat. În funcție de domeniu, anumite competențe vor fi mai importante decât altele. Cu toate acestea, orice bun profesionist care aspiră la o carieră de succes trebuie să-și dezvolte un set de abilități și însușiri care să-l ajute în activitatea sa.

Mai jos, vă prezentăm cele mai importante competențe pe care angajatorii le apreciază în procesul de recrutare și selecție.

Rezolvarea de probleme – Pentru a rezolva eficient o problemă, trebuie să-ţi construieşti un plan de acţiune bazat pe câţiva paşi simpli, şi anume: 1. definişte problema în mod clar, succint şi realist; 2. stabileşte-ţi obiectivele; 3. adună informaţii despre ce a cauzat situaţia, astfel îţi vei forma o imagine de ansamblu; 4. caută soluţii creative; 5. analizează soluţiile şi ia o decizie; 6. implementează soluţia şi verifică rezultatele. Exersată, această competenţă îţi poate oferi satisfacţii profesionale şi personale şi te va ajuta să ai mai multă încredere în forţele proprii.

Lucrul în echipă – este o competenţă ce vizează capacitatea de interrelaţionare personală şi de înţelegere a nevoilor persoanei cu care interacţionezi. Comportamentele care demonstrează această competenţă sunt: interesul pentru a stabili noi contacte, interacţiunea eficientă cu ceilalţi în diferite situaţii, concentrarea pe obiectivele echipei, respectarea drepturilor şi convingerilor celorlalţi, încurajarea discuţiilor deschise, împărtăşirea ideilor şi sugestiilor cu ceilalţi colegi.

Comunicarea eficientă – abilităţile de comunicare sunt foarte importante pentru succesul tău în carieră. Îţi poţi dezvolta această competenţă citind din domenii diferite pentru a te familiariza cu limbaje, moduri de gândire şi abordări diferite, intrând în contact cu persoane din medii socio-culturale diverse sau ţinând prezentări în faţa colegilor. Este bine de ştiut că o comunicare eficientă la serviciu înseamnă înţelegerea corectă a responsabilităţilor şi sarcinilor!

Așadar, în cadrul unui interviu de angajare, competențele reprezintă un criteriu important de selecție, alături de atitudinea și interesul față de postul pentru care ai aplicat.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting