Cum răspunzi corect la întrebarea „Unde vă vedeţi peste cinci ani?”

Una dintre întrebările cu care se pot confrunta candidaţii, în cadrul unui interviu de angajare, atunci când vor să obţină un nou loc de muncă, este „Unde vă vedeţi peste cinci ani?”. Scopul pe care îl urmăresc angajatorii prin intermediul acestei întrebări este acela de a determina care sunt planurile de viitor ale persoanei care aplică pentru obţinerea unei anumite funcţii şi evoluţia ei pe termen lung în cadrul companiei sau al poziţiei respective.

Un potenţial angajator serios îşi doreşte să ştie care sunt planurile tale pe termen mediu şi lung, pentru a încerca să identifice dacă îţi poate oferi acel ceva sau în cât timp nu va mai putea şi te va pierde.

Întrebarea este utilizată de către specialiştii în resurse umane atunci când obiectivele companiei pentru care angajează vizează, în principal, evoluţia pe termen lung a candidatului în cadrul respectivei poziţii sau a respectivei organizaţii.

Prin intermediul acestei întrebări, persoana care conduce interviul de angajare poate avea ca scop atât aflarea obiectivelor viitorului angajat în plan profesional, cât şi gradul de conştientizare al acţiunilor pe care el trebuie să le realizeze în vederea atingerii lor şi potenţialul de conducere al acestuia.

De asemenea, angajatorii au posibilitatea de a vedea adevărata disponibilitate a candidatului pentru ocuparea respectivei poziţii vacante din cadrul companiei, felul în care el se raportează la postul dorit, dar şi capacitatea lui de autoevaluare.

Perspectiva de abordare a procesului de recrutare s-a modificat, specialiştii exprimandu-şi preferinţa pentru o abordare situaţională, din care să reiasă cât mai clar atuurile sau după caz, deficienţele candidatului.

Cea mai mare parte a candidaţilor nu răspund însă concret unei astfel de întrebări pentru că nu au un plan bine determinat al modului în care îşi doresc să evolueze, de-a lungul timpului, în carieră. De aceea mulţi se rezumă la a răspunde „nu m-am gândit exact, e prea mult timp în discuţie şi depinde de multe aspecte”.

De mare impact este să ai un plan, nimeni nu-şi doreşte un angajat confuz şi care vine la birou doar pentru a câştiga nişte bănuţi, nu neaparat pentru a-şi construi o carieră. Acesta nu va fi, de obicei, la fel de implicat şi probabil va fi, la un moment dat, nefericit fără să conştientizeze exact de ce.

S-au întâlnit cazuri în care candidaţii care voiau să obţină un post de senior în cadrul unei companii au răspuns la această întrebare spunând că într-o perioadă de cinci ani se văd într-un post de team leader. De altfel, consultanta afirmă că astfel de candidaţi au şi obţinut jobul respectiv în cel mult 4 ani, muncind „susţinut şi organizat”.

În cazul în care aplici pentru un post de specialist în cadrul unei companii mici din România, nu trebuie să îi spui posibilului angajator că îţi doreşti să ajungi manager senior regional în cadrul unei companii multinaţionale.

Este bine ca o persoană care îşi doreşte să obţină o anumită funcţie în cadrul unei companii să ştie să răspundă corect la o astfel de întrebare pentru a-şi creşte şansele de reuşită şi pentru a-i demonstra potenţialului angajator că pentru ea cariera este importantă.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting