Cum să-ţi maximizezi contribuţia în echipă

Ai lucrat şi tu în echipe în care toată lumea participă într-un mod echilibrat şi armonios? Întotdeauna îţi dai tot interesul în cadrul echipei sau preferi să intervii doar când este absolut necesar? Oricum ar fi, munca de echipă este vitală pentru finalizarea proiectelor, astfel încât merită să investeşti în dezvoltarea şi rafinarea abilităţilor care-ţi vor asigura o contribuţie valoroasă la oricare tip de echipă din care faci parte.

Echipele sunt create din mai multe motive. Poate că e nevoie să se finalizeze un proiect în termen limită, sau poate mai multe persoane lucrează împreună la un proiect în plină desfăşurare. Indiferent de motiv, dacă ştii sa profiţi de energia şi creativitatea unui grup, echipa poate realiza mult mai mult, într-un timp mai scurt.

Dacă eşti un membru de valoare al echipei vei putea beneficia de noi oportunităţi profesionale, pentru că liderii de grup pot vedea ce treabă excelentă faci.

Foloseşte-ţi punctele forte

Ştii ce faci cel mai bine?

Poate că eşti incredibil de organizat, sau ai putea excela la motivarea oamenilor, ajutându-i în momentele de criză sau sprijinindu-i în adunarea de informaţii. Oricare ar fi punctele tale forte, ai ceva valoros de oferit. Găseşte un rol în echipa ta care îţi va permite să faci ceea ce faci tu cel mai bine.

Atunci când un grup funcţionează bine creativitatea colectivă este mai puternică şi duce la creşterea productivităţii. Cele mai de succes echipe nu combină doar abilităţile tehnice diferite ale membrilor, ci le permite acestora să-şi asume roluri care le depăşesc limitele tradiţionale.

Cum intelegi obiectivele echipei

Atunci când echipele nu funcţionează bine, acest lucru se datorează lipsei de comunicare între  membri şi a neîntelegerii obiectivelor grupului.

Ca să poţi înţelege obiectivele echipei, încearcă să răspunzi următoarelor întrebări:

• De ce suntem aici?

• Care este “finalul perfect” al acestui proiect?

• Care este termenul limită?

• Cât de des ne vom întalni?

• Care este bugetul nostru?

• Cine este responsabil de punerea în aplicare a ideilor noastre?

• Ce roluri şi responsabilităţi va avea fiecare dintre noi?

Cele trei calităţi de bază ale unui bun membru de echipă

Demn de încredere

Cu toţii am lucrat (cel puţin o dată) cu persoane care promit ceva şi nu îşi respectă promisiunea. Este adesea frustrant când cineva spune ceva dar face altceva, şi această atitudine nu face decât să întârzie evoluţia proiectului.

Poţi fi o parte esenţială a echipei dacă doar îţi respecţi angajamentele şi duci la bun sfârşit ceea ce anunţi că faci. Pentru unii oameni este destul de uşor să facă promisiuni pe care nu le pot ţine, însă ei sunt până la urmă ignoraţi în echipă.

În plus, dacă ai standarde ridicate, oamenii cu care lucrezi vor conta pe tine pentru a produce o muncă de calitate.

Bun comunicator

Un membru valoros este un membru implicat şi activ în cadrul grupului. În cazul în care altcineva discută despre o idee care ştii că nu va funcţiona, îţi poţi exprima punctul de vedere direct, pentru nu a periclita şansele echipei de realizare a obiectivelor. Dacă ai o sugestie alternativă care poate fi eficientă, împărtăşeşte-o grupului.

Flexibil

Dacă ai lucrat măcar o dată într-o echipă, atunci ştii deja că lucrurile se pot schimba rapid. Oamenii se pot alătura sau pot părăsi grupul, bugetele pot fi reduse sau obiectivele pot fi redefinite.

Flexibilitatea îţi oferă perspective să profiţi de oportunităţile noi ce apar  în timpul proiectului şi vei fi, de asemenea, capabil să-i ajuţi şi pe ceilalţi să facă la fel. Dorinţa de a rămâne confortabil, într-un mediu de afaceri în continuă schimbare este o abilitate importantă.

 

Elaborat

Vitali Procop/ Ovidiu Anemtoaicei

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting