Inainte sa te angajezi tine cont de…

art 6În ultima vreme ai tot aplicat la anunțurile de angajare, ai fost chemat la interviuri, iar șansele de a obține un job sunt tot mai mari. Acceptarea unui post este un moment decisiv pentru carieră. De aceea, trebui să fii foarte atent înainte de a da un răspuns angajatorului.

Regula de aur este de a nu accepta un job pe loc, indiferent de cât de bună ți se pare oferta. Cere-i angajatorului câteva zile de gândire, astfel încât să poți analiza situația. Două-trei zile sunt suficiente, apoi, dacă trece prea mult timp este posibil să nu mai fie oferta valabilă pentru tine.

Caută cât mai multe informații despre organizație, despre poziția ei pe piață și firmele concurente. În decizia ta mai ține cont și de:

–          Salariu – evaluează oferta făcută în funcție de studiile, experiența profesională, postul propus și nivelul pieței actuale. Nu cere nici un salariu astronomic, dar nici unul care să subestimeze valoarea ta pe piața muncii.

–          Locul de muncă – distanța este foarte importantă. Află dacă ți se plătește transportul sau dacă există vreo altă formă de deplasare până acolo. Timpul parcurs până la serviciu este de obicei un factor de stres pentru unii oameni, așa că ia în calcul și asta când decizi ce să faci.

–          Contractul de muncă – un alt aspect înainte de a da un răspuns. De obicei detaliile despre forma de contractare se discută după ce treci de-al doilea interviu. Întreabă-l pe viitorul angajator ce conține contractul, ce clauze are, care este programul de lucru, durata concediului de odihnă, etc.

Ofertele concurente pot fi de asemenea un alt reper pentru tine. Compară întotdeauna oferta propusă cu altele sau cu cea actuală, pentru a putea face o alegere cât mai corectă.

După ce vei analiza toate aceste elemente, vei putea lua decizia mult mai ușor dacă postul oferit ți se potrivește sau nu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting